Profielnaam

Profielnaam

Simone Pormes

Algemeen

Artiestennaam

Simone Pormes

Docent

Ja

Zanger / Zangeres

Ja

Geslacht

Vrouw

Vocalisten

Biografie

Na het uiteenvallen de band Girlstreet in 1989 ging de Haagse Simone een veelzijdige carriere tegemoet. Zo schreef zij de soundtrack voor de Nederlandse speelfilm Angie en componeerde stukken voor Edsilia Rombley. Tussendoor heeft zij diverse commercials ingezongen. In de daarop volgende jaren zong zij ondermeer in de bands van Marco Borsato en Berget Lewis. Later was zij te horen als backing vocalist met het Metropole Orkest en Trijntje Oosterhuis die Burt Bacharach vertolkte (DVD-opnamen) en maakte zij deel uit van de backing vocals van de grote Al Jarreau tijdens The Hague Jazz en andere festivals.

This heart of mine

Na het afronden van het album Storybook kwam er al snel inspiratie voor nieuwe muziek en besloot Simone een tweede CD op te nemen. Op dit maar liefst dertien stukken tellende album “This heart of mine” verscheen 1 cover; het prachtige “O que tinha de ser” van componist Antonio Carlos Jobim. De overige twaalf stukken werden binnen drie maanden tijd gecomponeerd en voorzien van tekst. Hierbij werkte Simone samen met Karel Boehlee, Martijn van Iterson, Arnold van Dongen, Lo van Gorp en Dimitri Dimadis. Kort daarna werd het project opgenomen in de studio, vrijwel alle instrumenten zijn tegelijkertijd ingespeeld waardoor een intiem en eerlijk geluid is ontstaan. Opnieuw een bijzonder werk waarin verschillende muziekstijlen tot een prachtig muzikaal portret werden samengebracht . Net als “Storybook” werd “This heart of mine” uitgebracht onder het Storybook Music Label. (Video “If you were gone”&video “this heart of mine”) website: http://www.simonepormes.com Onlangs verscheen ook de live-DVD “Storybook”, een verzameling van stukken van beide projecten plus nieuw gecomponeerd werk. De DVD werd geproduceerd door Workstation en werd geregisseerd door John Twigt.

Bossa nova

Geinspireerd door het werk van de grote braziliaanse meesters is Simone nu bezig met het schrijven van bossa nova en samba, dit doet zij wederom samen met Karel Boehlee. Voor het Brasil Project van Ferdinand van Duuren schrijft zij Portugese teksten die zij in dit bijzondere project ook zelf zingt. (video “chuva” & audio “O que tinha de ser”)

Facebook

http://www.facebook.com/simonepormes

Bands

The Princess Project, Trijntje Oosterhuis, Al Jarreau

Beschikbaar voor

Studiowerk, Langdurige opdrachten

Stijlen

Latin, Jazz, R & B, Pop, Dance

Eigen vervoer

Ja

Docenten

Specialisme

Overbrengen van wat ik in 25 jaar praktijkervaring heb geleerd. Je ervan bewust maken hoe belangrijk lichamelijk ontspanning is en met de juiste ademhalingstechniek zoveel mogelijk uit je zangstem te halen, dit te koppelen aan je gevoel en je daarmee echt te verdiepen in je beleving van ‘muziek maken’. In alle stijlen behalve klassiek.

Wat is je opleiding?

Geen.

Vanaf wanneer geef je les?

2007-01-01

Locatie les

Bij mij

Opmerkingen

Zie https://www.facebook.com/vocalebewustwording

Tarief per 30 minuten

17.50

Tarief per 45 minuten

25

Tarief per 60 minuten

35

Kvk nummer

57025738

Management

Naam management

Storybook Music

Bereikbaarheid

Woonplaats

Den Haag & Amsterdam

Land

Nederland