Profielnaam

Profielnaam

Jeroen Manuhutu

Algemeen

Artiestennaam

Jeroen Manuhutu

Docent

Ja

Zanger / Zangeres

Ja

Geslacht

Man

Vocalisten

Biografie

Op 19-jarige leeftijd begon Jeroen zijn muzikale carrière als pianist/zanger in het Hilton Hotel Schiphol. Na 10 jaar ervaring als zanger bij de succesvolle popband Blow Your Mind (met o.a. Laura Jansen en Harmen Fraanje) ging hij Zang Lichte Muziek studeren aan het Conservatorium in Tilburg en in Utrecht waar hij cum laude afstudeerde.

In Kopenhagen specialiseerde Jeroen zich in Complete Vocal Technique (CVT) met de 1-Year Singer Course (2005) en de 3-Year Singing Teacher Course (2007-2009) en is daarmee authorised CVT Teacher. In 2003 introduceerde hij CVT en grondlegger Cathrine Sadolin in Nederland. Daarna verrichtte hij nog 7 jaar lang pionierswerk voor CVT en het Deense Complete Vocal Institute. Naast CVT volgde hij ook cursussen in EVTS, Voiceworks Method en Pahn.

Jeroen zong op radio en tv en deed veel sessie- en studiowerk. Hij trad op in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Italië, Schotland, Indonesië, Singapore, Maleisië, Brunei en Kenia. Als solist zong hij bij veel internationale dance-producties en behaalde hij met Crew7 de nummer 1 positie in de Duitse Dance Charts. Jeroen zong 7 jaar lang bij The Amsterdam Gospel Group Loud & Proud.

Vanaf 2001 gaf Jeroen zangles, zowel privé als bij muziek- en theaterscholen. Hij gaf les en workshops op conservatoria, bij artiestenopleidingen en bij opleidingen logopedie.

HEDEN
Als actief free-lance zanger zingt Jeroen zowel in de studio als op het podium.
Naast zijn optredens is Jeroen docent zangtechniek aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en bij de MBO Artiestenopleiding in Tilburg. Daarnaast is hij vaste gastdocent aan de Hogeschool Utrecht bij de afdeling post-hbo logopedie.

Onder zijn clientèle bevinden zich bekende (internationale) artiesten uit de popmuziek, televisie-, theater- en musicalwereld. Uit respect voor de privacy van artiesten betracht Jeroen een geheimhoudingsplicht.

Facebook

https://www.facebook.com/jeroenmanuhutu (alleen bekenden)

Beschikbaar voor

Studiowerk, Langdurige opdrachten

Stijlen

Jazz, R & B, Rock, Pop, Dance, House

Eigen vervoer

Ja